2015 Yılının En’leri

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşanan olaylardan derlediğimiz Yılın En’lerini seçtik 🙂

1) YILIN DELİLİ:Mahkeme okunmuş suyu boşanma delili saydı.

Muğla’da eşine kendisini büyü yaparak korkuttuğu gerekçesiyle boşanma davası açan Ayşe Ö.’nün mahkemeye sunduğu ‘okunmuş su’lar delil sayıldı.

2) YILIN PİYANGOSU:Reklamcı Alinur Velidedeoğlu’na eşi Enci Velidedeoğlu boşanma davası açtı. 4 milyon lira tazminat isteyen Enci Velidedeoğlu, eşinin kendisini aldattığını iddia etti.

3) YILIN BOŞANMA NEDENİ: Diyarbakır’da eşi tarafından başka bir aile ile ’swinger’ (eş değiştirme) ilişkiye zorlandığını iddia eden 6 yıllık evli 1 çocuk annesi A.T., savcılığa suç duyurusunda bulunarak boşanma davası açtı.

4)  YILIN EN KISA SÜREN EVLİLİĞİ:Halil Sezai’nin kız arkadaşı Zehra Kaya ile geçen ay gizlice evlendiği, ancak anlaşamayan çiftin 15 gün sonra boşandığı ortaya çıktı.

5) YILIN MAHKUMU: Kocasını balkonda evli sevgilisiyle telefonla konuşurken yakalayan Yadigar S. “Toplum içine çıkamıyorum” diyerek tazminat davası açtı. Mahkeme eski sevgili Gülgün K.’yi 5 bin lira tazminat ödemeye mahkûm etti.

6) YILIN DİRENİŞİ: Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kadının yalnızken gece bir başka erkeği ortak konuta almasının zinanın varlığına işaret ettiğine karar verdi. Dairenin kararına uymayan yerel mahkeme ise “İçerisinde cinsel bir organ olmayan salt sevgi, muhabbet ifade eden aşıkane hareketler (okşama, kucaklaşma, öpüşme) sadakatsizlik oluştursa bile zina kavramına girmez” değerlendirmesinde bulunarak önceki kararında direndi. 2. Hukuk Dairesi dosyayı tekrar görüşecek.

7) YILIN NAFAKASI: 

berlusconi_lp

İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi boşandığı eşine aylık 1.4 milyon Euro nafaka ödeyecek.

8)YILIN YASAĞI:Rusya Federasyonu’na bağlı 4 ilde, her yıl 8 Temmuz’da kutlanan Rusya Aile, Aşk ve Sadakat Günü nedeniyle, bir günlük boşanma yasağı getirildi.

9) YILIN ETKİNLİĞİ:Almanya’da düğün ve evlenme fuarlarına düzenlenmesine herkes alışıkken, bu kez ülkede bir ilke imza atılarak, boşanma fuarı açıldı. Boşanma fuarında ziyaretçilerine boşanmayla ilgili bilgi verildi.

10) YILIN APPLİKASYONU:Suudi Arabistan’da mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp boşanma sebebi oldu.

Karısının WhatsApp durum güncellemesini delil olarak gösteren kocayı haklı bulan mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi.

Karısından boşanmak için mahkemeye başvuran adam, boşanma sebebi olarak karısının WhatApp’a yazdığı durum güncellemesini gösterdi. Karısının durum güncellemesine “Sana katlanacak sabra sahip olmak için dua ediyorum” yazdığını iddia eden adamı haklı bulan mahkeme çiftin boşanmasına karar verdi.

11) YILIN EN MUTLUSU:

2-izn-1-1

Bursa’nın İznik ilçesinde, bir genç, boşanma davasına düğüne gider gibi gitti.

5 ay önce N.A. ile hayatını birleştiren Hasan A. (26), eşinden boşanmak için gittiği adliyede herkesi şaşkına çevirdi. Aracını gelin arabası gibi süsleyen genç adam, bununla da kalmayıp, otomobilinin arkasına, “Boşanıyorum, çok mutluyum” diye yazdırdı.

12) YILIN MAHKEME KARARI:İstanbul’da eşinden boşanmak isteyen bir kadın, mahkemede tüp bebek parasını yasal faiziyle geri istedi. Mahkeme kararını verdi; 32 bin 888 lira koca tarafından genç kadına ödenecek.

Yorum bırakın

Ankara Danışma / Randevu : 0533 483 9313