Boşanmada Kredi Borcu Olan Ev

boşanmada kredi borcu, boşanma kredi ile alınan ev, boşanmada kredi ile alınan ev, boşanmada kredi kartı borçları, boşanmada kredi ile alınan araba, boşanma kredi, boşanmada kredi borcu olan ev, boşanma kredi ev, boşanmada kredi, kredi öderken boşanma, boşanma kredi borcu,kredi borcu ve boşanma, kredi ile alınan araba boşanma davası, boşanma durumunda kredi ile alınan ev, boşanma durumunda kredi borcu, boşanma davasında kredi borcu, boşanma davası kredi, boşanma sırasında kredi borcu, boşanma sonrası kredi borçları, kredi borcu varken boşanma


Ödenen Konut Kredisinin Yarısını Eşten Alabilirsiniz

Eşlerin, evlilik birliği içinde bir gayrimenkul yahut araç alırken bankadan kredi kullanmaları son yıllarda oldukça yaygınlaştığını görmekteyiz.

O kadar ki neredeyse artık bir mala sahip olabilmenin tek yolu banka kredisi kullanmaktan geçiyor oldu.

Eşlerin her ikisinin de gelir elde etmesi ya da evlilik kurulurken alınan aile desteği nedeniyle kimi zaman alınan gayrimenkullerin tapuda yarı yarıya tescil edilmesiyle karşılaşıyoruz. Alınan evin 1/2’si erkeğin, 1/2’si ise kadının adına kaydettiriliyor.

Ancak bankalar bu şekilde alınan gayrimenkul için her iki eşi asıl borçlu yapmak yerine eşlerden -genellikle devlet memuru olanı- asıl borçlu yapıp evin alınması için gereken krediyi onun adına çıkarıyor, diğer eşi de kefil alıyorlar.

İş boşanmaya gelince, asıl borçlu ve evin sadece 1/2’sinin mülkiyetine sahip eş, boşanma davasının açılmasından sonra da bankaya olan kredi borcunu ödemeye devam etmek zorunda kalabiliyor.

Boşanma davasının açılması ile eşler arasındaki edinilmiş mallara katılma rejimi, boşanma davasının kabulü şartına bağlı olarak, sona ermiş kabul edilmektedir. Bu nedenle boşanma davasının açıldığı tarihten itibaren eşler arasında mal ayrılığı rejimi geçerli olur.

Bir eşin, evin tamamının alınması için kullanılan tüm kredinin geri ödemelerini yapması halinde, yani 1/2’sini yapması gerekirken diğer eşin payına düşeni de ödemesi halinde, yaptığı bu fazla ödemeleri talep edebilmesi hukuken mümkündür.

Eş, dava açarak fazla yaptığı ödemelerin tespiti ile tazminini isteyebilir.

İlgili yargıtay kararı için buradan okumaya devam edin

 

Ankara Danışma / Randevu : 0533 483 9313