Hamileyken Boşanmak

Hamileyken Boşanmak

hamileyken boşanma velayet, hamilelikte boşanma psikolojisi, hamileyken boşanma nafaka, hamile iken anlaşmalı boşanma, türkiyede hamileyken bosanmak, hamileyken hakim bosarmi, hamileyim boşanmak istiyorum, boşanma davasında doğmamış çocuğun velayeti, ankara boşanma avukatı

hamileyken boşanmak
Verilebilecek en zor kararlardan biri de henüz hamileyken boşanmaktır.

Hamileyken boşanmak istiyorum ne yapmalıyım

Hamileyken boşanma, boşanma davasının açılması konusunda çok önemli bir sorudur.

Hamilelik, boşanma davası açılması konusunda bir engel değildir. Boşanma davasının açılmasında önemli olan boşanma sebeplerinin varlığıdır. Boşanma davası evliliğin ilk gününde dahi açılabilir, yani eşler nikah salonunda evlilik için defteri imzaladıktan sonra, oradan çıkıp adliyeye giderek boşanma davası açabilirler.

Bu nedenle, hamileyken boşanma da mümkündür, yani hamileyken boşanma davası açılabilir.

Hamileyken boşanma davası nasıl açılır?

Hamileyken boşanma davasının açılmasında olaylar çok önemlidir. Bu olayların anlatımına göre affa girebilir, yani hamile kalınmasından önceki dönemde yaşanmış olaylar, hamilelik nedeniyle affedilmiş sayılabilir.

Hamileyken boşanma nedenleri arasında fiziksel şiddet, hamileyken aldatma ve ekonomik şiddet sıkça görülmektedir.

Bu süreç içerisinde hamile kişi şiddete uğramış olabilir, evden kovulabilir, çalışamadığı için gelir elde edemeyebilir, işten ayrılmış olabilir, eşin ailesiyle sorunlar yaşıyor olabilir, hamileliği çok ağır geçiyor ve bu nedenle psikolojik sorunlar yaşayabilir. Eşin hamilelik sırasında yalnız bırakması, üzerine düşen sorumlulukları almaması da sıkça karşılaşılan bir durumdur.

Boşanma davasında nafaka bağlanır mı

Hamileyken boşanma davası açıldığında, hamile eş çalışmıyorsa ve düzenli bir geliri de yoksa, lehine tedbir nafakasına hükmedilir. Bu tedbir nafakası boşanma davası süresince devam eder. Boşanma davasından sonra da yoksulluk nafakası bağlanır.

Boşanma sürecinde çocuk kimde kalır

Boşanma davası sırasında çocuğun sağ ve tam olarak dünyaya gelmesi halinde çocuğun velayeti anneye bırakılır ve çocuk için de tedbir nafakasına hükmedilir. Çocuk için tedbir nafakası anne lehine verilecektir. Boşanma davasının karara bağlanması ile tedbir nafakası, şartları varsa yoksulluk nafakasına dönüşecektir.

Hem anne hem de çocuk için tespit edilecek tedbir nafakası, erkeğin mal varlığına, ekonomik gücüne, anne ve çocuğun ihtiyaçlarına göre tespit edilecektir.

Çocuk için nafaka çocuğun doğduğu günden itibaren bağlanır. Mahkemeye açılmış olan boşanma davası dosyasında çocuk için tedbir nafakası istenmesine engel yoktur, ayrı bir dava açılmasına gerek duyulmaz.

Çocuk için verilecek tedbir nafakası da icra dairesine başvuru ile tahsil edilir. Varsa babanın maaşı, mal varlıkları, aracı, kira geliri yahut menkul malları haczedilebilir.

1 yıl dolmadan boşanma nasıl olur

Hamileyken boşanma genellikle çekişmeli boşanma davası olarak açılmakta ise de eşlerin 1 yılı doldurmuş olmaları halinde anlaşmalı boşanma davası olarak açılması da mümkündür.

Hamileyken boşanma, çekişmeli olarak açılması halinde, yukarıda belirtilen örnek boşanma sebeplerinin ispatlanması ile gerçekleşecektir.

 

Yorum bırakın